Kjempesprekken 4. oktober 2014 – resymé

Da er Kjempesprekken 2014 over for i år, med flere deltakere enn på mange år. Are hadde lagt krevende og gode løyper med mange veivalgsmuligheter, der alle fikk noe å bryne seg på. Som seg hør og bør hadde løypa en matstasjon der Håvard leverte varene. Ellers leverte løpslederne Undis og Gunn Camilla både i og utenfor løypa, som blant annet hadde egenkomponert låt til allsang, og ikke sjeldent var blant de siste til å køye, selv etter 18 km.

Bankettmiddagen var en herlig treretters med gresskarsuppe til forrett, fårikål til hovedrett og tilslørte bondepiker til dessert, planlagt og laget av Alexandra, med gode hjelpere under matlagingen.

Resultatene er lagt ut (se her for strekktider), og kan beskues og analyseres i det uendelige. Kartene kan lastes ned og brukes med Quickroute for de som ønsker det. Vi oppfordrer alle i OSI til å legge inn kartene med sine ruter i vårt kartarkiv, og alle utenfor OSI å legge sine kart og ruter inn i World Of O for å kunne sammenligne med hverandre 🙂

Du kan se bilder fra løpet her, og i artikkelen om Kjempesprekken på kondis.no.

Vi i OSI takker for deltakelsen, og håper å se dere alle igjen neste år! 🙂

Til slutt avslutter vi dette innlegget med en hilsen fra en helt ny orienterer og overnattende som skrev i hytteboka, og som gir et innblikk i årets arrangement:

Kjempesprekken 2014

– 10 sekunder til start, sier Are
– Husk at det er spurtpremie, roper Gunn Camilla
Undis kaster seg ned i mosen etter et 18 km kart. Det er 79 påmeldte i årets Kjempesprekken. De fleste har funnet frem til start, og bykser nedover lia i jakt på post én. To tvillinger fra Nøtterøy er de sist startende, en halvtime etter Ares presise startskudd. Håvard har rigga opp en nydelig mat/trøste/motivasjons-stasjon. Ved siden av står Are og oppmuntrer de som svinger innom på 12 km, og ferskinger som undertegnede som løper sitt første løp. Inne i sekretariatet ruver Kjartan. – Husk å nulle, sier han.

Regnet plasker ned, skogen er grønnere enn vanlig, blåbærene er spiselige fortsatt, og det løpes hardt.

Det er tid for målgang. Nydelig innsats i en gjennomtenkt og nøye lagt løype. Vinnerne av 18 km blir Olav og Asbjørn. To landslagsløpere fra Sveits og Canada drar i land dameseieren. – Det begynner å lukte fårikål, mmm… Til festens store glede har OSI gjort storeslem i spurtkonkurransen. Det er mulig spurtpremie ble annonsert på norsk rett før start. Det demper ikke GC og Undis lykke – ett sekunds seiersmargin!

Takk for et herlig førsteløp i orientering!

Hilsen Marte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *