Kjempesprekken

Kjempesprekken_logo

Kjempesprekken er et langdistanse-o-løp som løpes i par. Det arrangeres hvert år fra OSIs hytte KSI-hytta i Nordmarka rundt slutten av september/begynnelsen av oktober. Løpet ble første gang arrangert i 1978, og har siden den gang vært et fast høydepunkt i OSI.

Siden starten har det vært tre løypelengder, fra 2011 på henholdsvis 18 km, 12 km og 6 km. Før 2011 var den lengste distansen 30 km. Fra 2014 har det i tillegg vært en 4 km løype, med C-nivå, som betyr at postene i denne løypa har enkel vanskelighetsgrad og er nybegynnervennlig. Det løpes i par med herre- og dameklasse, mikspar løper i herreklassen. Det er fellesstart for alle løyper, og de siste årene har det blitt løpt én, to eller tre forskjellige runder á 6 km. Det er drikke-/matstasjoner underveis.

Terrenget er velkjent nordmarksterreng i områdene rundt KSI-hytta, omfattet av OSIs egne kart Svartor (2010), Tryvannstårnet (2014), Appelsinhaugen (2015), Rådalshøgda (2015) og Heikampen (2016).

Etter løpet er arrangert er det sosialt samvær på hytta med badstue, bankett med middag og eventuelt overnatting for de som ønsker det.

Kjempesprekken 2017 har sin egen informasjonside hvor du finner mer informasjon om årets løp.

4 kommentarer om “Kjempesprekken

    1. Hei!

      Det er ikke bestemt ennå. I grunnen kunne vi åpnet nå, men er litt usikker på hvordan påmeldingstype vi skal sette opp, jeg regner med det blir «patrulje»-type slik som tidligere år, men vi tar opp dette til diskusjon. Regner med vi åpner påmelding en gang i juni eller juli 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *