Praktisk informasjon til nybegynnere i OSI!

Nybegynnerkurs

Om du ikke har drevet med orientering før, avholder vi nybegynnerkurs i begynnelsen av hvert semester. Se mer informasjon ved å klikke her!

Generell informasjon

For å gi ut informasjon til våre medlemmer om treninger, rankingløp, prioriterte løp eller annen informasjon brukes e-post og Facebook. Av den grunn bør du melde deg på vår epostliste, hvor du får all fellesinformasjonen. Du kan når som helst melde deg ut av epostlisten.

Du melder deg inn i epostlisten på følgende måte, følg linken:  http://osi-orientering.com/blimedlem/e-postliste/

Informasjon blir også lagt inn på vår Facebookgruppe, søk “OSI Orientering”, eller følg linken: https://www.facebook.com/groups/osi.orientering

Treninger

Hver uke, starter vi en ny O-uke med trening hver mandag. I orienteringssesongen (april til desember) er treningene i skogen, oftest på Sognsvann, hvor oppmøte er Sognsvann t-banestasjon. Kyongsa Ri heter treneren vår. Han er student ved Norges Idrettshøyskole, og legger opp gode kvalitetstreninger for medlemmer av klubben. Treningene hans inneholder O-teknisk trening, intervaller med kart, lek med kart og lignende.Treningene tilpasses alle nivåer, fra nybegynner til mer erfarne. Nivåene skilles ved blant annet at nybegynnerne får kart med stier, mens viderekommende løper med kart hvor stier er tatt vekk og man må løpe ved å se på andre elementer i terrenget. Ved å delta på disse treningene får du god O-teknisk trening, god kondis og ikke minst god sosial omgang med flotte O-medlemmer!  Informasjon på hvor treningene er får du på e-post, på Facebook-gruppa og hjemmesiden under ‘Trening’.

Rankingløp/treningsløp

Fra april til desember (med unntak av sommerferien) arrangerer vi i samarbeid med IL GeoForm, treningsløp (kalt rankingløp) hver onsdag ettermiddag (frem til slutten av september hvor løpene blir arrangert lørdager, pga tidlig mørkt). Dette er uformelle treningsløp hvor du kan velge mellom 3 distanser (lang: 6km, mellom: 4km, kort: 2km). Treningsløpene arrangeres i nærmiljøet (skogen) rundt om i Oslo, hvor du alltid kan velge kollektivtransport. Informasjon om løpene gis på e-post. Beløpet for å delta på rankingløpet er satt til 30 kr for alle medlemmer av OSI og 70 kr for alle andre, påmelding og  betaling skjer ved start. (Merk at du ikke får refundert dette beløpet selv om det er kategorisert som nærløp i Eventor). Du finner mer informasjon om våre rankingløp under: rankingløp-oversikt.

Tidtaking og orienteringstøy

Når du løper orientering, løper du med en tidtakerbrikke i tillegg til kart og kompass. I Norge bruker man EMIT systemet til tidtaking og det er derfor EMIT-brikken som brukes under løp. Under våre rankingløp/treningsløp vil det være et utvalg av EMIT-brikker som man kan leie til 20 kr. På sikt lønner det seg  å kjøpe sin egen brikke, da disse varer lenge. Du finner mer informasjon om EMIT-brikken og annet o-tøy/o-utstyr her.

I henhold til NOF (Norges orienteringsforbund) sitt reglementet må man løpe med heldekket bein og t-trøye/genser under orienteringsløp. Unntaket er under sprint, da har deltakerne lov til å ha på seg shorts og singlet. Vi i OSI Orientering har egen t-trøye, du ser den her.

Hvor finner jeg orienteringsløp i og utenfor Oslo?

Alle orienteringsløp i og utenfor Oslo er oppført i Eventor.  Du kan enkelt finne orienteringsløp hvor som helst i landet ved å filtrere på området.  For å melde seg på løp, må du lage din egen brukerprofil (gratis), logge deg inn på denne og deretter melde deg på løp. Det er forskjellige nivåer på løypene i orientering, hvor A-nivå er vanskeligst, deretter kommer B-nivå, så C-nivå og det lettest er N-nivå. Som helt fersk nybegynner i orientering er N- og C-nivå å foretrekke. Etter hvert som man har løpt noen løp, er det ikke noe i veien for å prøve seg på B-nivå og A-nivå man bruker bare litt lenger tid. Les mer om de forskjellige nivåene som er beskrevet av Norges Orienteringsforbund

Som studentmedlem av OSI orientering får du dekket alle startkontingenter av klubben. Når man melder seg på i Eventor, sendes regningen til økonomiansvarlig i klubben som betaler startavgiften. Alle stafetter (arrangert og gjennomført i Norge) gis full refundering for både ikke-studenter og studenter. Det følger en rekke medlemsfordeler i OSI Orientering, les mer om disse her.

MERK! Startkontingenter for rankingløp arrangert av OSI og GeoForm (inkludert sommerløp arrangert av DNV og andre startavgifter som koster 30 kr), leie av brikke/kompass, etteranmeldingstillegg og andre tilleggsutgifter refunderes ikke. Refusjonen tar alltid utgangspunkt i minsteprisen av startkontingenten. Du må representere OSI på resultatlistene, det holder altså ikke å bare være medlem. Om du ikke starter et løp du har meldt deg på i Eventor (DNS = Did Not Start), blir startavgiften likevel fakturert til klubben. DNS-startavgifter må du selv betale som egenandel på slutten av året.

Timeplan

Dette er en typisk timeplan for et medlem i OSI Orientering. Bli med du også!

Timeplan for medlemmer

For «live» timeplan, følg vår Google-kalender:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *